Πληροφοριες

Το κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται στην κλινική μας καθώς και απαντήσεις σε συχνές καθημερινές ερωτήσεις που απευθύνονται στον ειδικό αναφέρονται παρακάτω. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για περισσότερες σχετικές πληροφορίες ή επεξηγήσεις

Κοστος θεραπειων

ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ (Σφραγίσματα) ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Μ. ∆ΕΣΠΟΤΑΚΗΣ
Σύνθετης ρητίνης 35€ 50€
Ανασυστάσεις ρητίνης 45€ 60€
Ανασυστάσεις με άξονες 65€ 100€
Όψεις ρητίνης 75€ 95€
Προληπτική έμφραξη 25€ 35€
ΠΡΟΛΗΨΗ
Καθαρισμός 45€ 60€
Βαθύς καθαρισμός σε δύο συνεδρίες 90€ 120€
Φθορίωση 40€ 50€
Ναρθηκοποίηση ανά δόντι 35€ 40€
Λεύκανση 180€ 180€
ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Απλές εξαγωγές 35€ 50€
Επιπλεγμένες 60€ 80€
Χειρουργικές 100€ 200€
ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ (Απονευρώσεις)
Μονόριζα 70€ 90€
Δίριζα 80€ 110€
Πολύριζα 120€ 150€
ΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ
Ολικές Οδοντοστοιχείες 700€
Μερικές Οδοντοστοιχείες 800€
Επισκευή Άγκιστρο 60€
Επισκευή Άγκιστρο Πλήρες 120€
Σπάσιμο 50€
Αναγόμωση 75€
Σύνδεσμος ακρίβειας 220€
ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ
Στεφάνες μεταλλοακρυλικές 160€
Στεφάνες μεταλλοπορσελάνης 200€
Στεφάνες ζιρκονίας πορσελάνης 260€
Όψεις πορσελάνης 280€
Ολοκεραμικές στεφάνες 260€
ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ
Με μεταλλοκεραμική στεφάνη (τελειωμένο) από 850€
Οι τιμές σημειωμένες με πράσινο αντιστοιχούν στο κόστος θεραπείας από τον κ. Δεσποτάκη
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ (300€ - 2 ΔΟΣΕΙΣ, 600€ - 3 ΔΟΣΕΙΣ, 1200€ - 6 ΔΟΣΕΙΣ).

Συχνες ερωτησεις

Ματώνουν τα ούλα μου. Τι να κάνω;

Όταν ματώνουν τα ούλα μας (ουλίτιδα) σημαίνει ότι ο οργανισμός μας έχει ανιχνεύσει επίθεση μικροβίων στα ούλα μας και έχει κινητοποιήσει την άμυνά του, στέλνοντας πολύ αίμα στην περιοχή, διότι με αυτό μεταφέρει τις αμυντικές δυνάμεις του. Δηλαδή πολύ αίμα στην περιοχή σημαίνει μεγάλη άμυνα. Όταν βλέπουμε λοιπόν αιμορραγία κατά το βούρτσισμα, σημαίνει ότι εκεί τις προηγούμενες ημέρες δεν απομακρύναμε επαρκώς τα μικρόβια και γι’ αυτό ο οργανισμός μετέφερε πολύ αίμα για να τα αντιμετωπίσει.

Η λύση είναι μία: καθαρίζουμε σχολαστικά καθημερινά τη μικροβιακή πλάκα, αγνοώντας τη μικροαιμορραγία. Ο οργανισμός τότε αποσύρει την άμυνά του και έτσι σφίγγουν τα αγγεία, άρα και τα ούλα. Εννοείται ότι έχει προηγουμένως αφαιρεθεί τυχόν τρυγία (πέτρα) από τον οδοντίατρο.

Χαλάει το σμάλτο η λεύκανση;

Η λεύκανση είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία, η οποία εφαρμόζεται από τη δεκαετία του ‘70 στην Αμερική εκτενώς. Οι εκατοντάδες μελέτες που έχουν γίνει αποδεικνύουν την ασφάλεια της διαδικασίας για την υγεία των δοντιών και των ούλων και δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για επιβλαβείς επιπτώσεις.

Μικροενοχλήσεις, παγώματα κ.λπ. που παρατηρούνται μερικές φορές κατά την λεύκανση είναι ακίνδυνες και υποχωρούν αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας.

Πονάνε τα εμφυτεύματα;

Οι σύγχρονες τεχνικές τοποθέτησης (flapless) εξασφαλίζουν την ανώδυνη ενσωμάτωσή τους. Η διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική που συνήθως χρειάζεται μόνο ένα παυσίπονο την ημέρα της τοποθέτησης. Δεν υπάρχουν αιμορραγίες, πρηξίματα, ράμματα.

Δέχεται ο οργανισμός τα εμφυτεύματα;

Δεν υπάρχει θέμα απόρριψης των εμφυτευμάτων από τον οργανισμό για λόγους αλλεργίας. Τα περιστατικά κατά τα οποία δεν έδεσαν τα εμφυτεύματα με το οστό είναι ελάχιστα (λιγότερα από 5%) και οφείλονται σε άλλους λόγους (κακή τοποθέτηση, μόλυνση, πρόωρη φόρτιση, ειδικά νοσήματα, κ.λπ.). Μικρές πιθανότητες αποτυχίας σε βάθος χρόνου πάντα υπάρχουν, κυρίως λόγω μέτριας ή κακής υγιεινής (περιεμφυτευματίτιδα).

Κρατάνε τα άσπρα σφραγίσματα;

Η διάρκεια ζωής των λευκών σφραγισμάτων είναι γενικά συγκρίσιμη με αυτή του αμαλγάματος, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να εφαρμοστούν απόλυτα οι σωστές τεχνικές διότι πρόκειται για υλικά ευαίσθητα στην τοποθέτησή τους, αντίθετα με τα μαύρα σφραγίσματα που ίσως επιτρέπουν μικρο-κακοτεχνίες στην εφαρμογή τους.

Γιατί χρειάζεται η φθορίωση στα παιδιά;

Η φθορίωση είναι μια διαδικασία ενίσχυσης της αδαμαντίνης (σμάλτο) των δοντιών, αλλάζοντας επιφανειακά τη δομή της, κάνοντάς την έτσι πιο ανθεκτική στη δράση των οξέων των μικροβίων (τερηδόνα). Είναι απαραίτητη πάντα, αλλά κυρίως όταν παρατηρείται ευπάθεια στην τερηδόνα.

Γιατί πρέπει να προσέχουμε τα παιδικά δόντια, εφόσον θα αλλαχθούν;

Τα νεογιλά (παιδικά) δόντια πρέπει να παραμένουν υγιή μέχρι την απόπτωσή τους, διότι η πρόωρη απώλειά τους (εκτός της ταλαιπωρίας του παιδιού, του πόνου, των αποστημάτων κ.λπ.) οδηγεί σε δυσκολία μάσησης, μετακινήσεις μόνιμων δοντιών, πιθανή βλάβη (σε περίπτωση αποστήματος) των οδοντικών σπερμάτων των μονίμων, ψυχολογικά προβλήματα (λόγω κακής αισθητικής), κ.λπ.