Αισθητική Προσώπου

Σε ένα τέλειο χαμόγελο δεν συνεισφέρουν μόνο τα όμορφα δόντια, αλλά και τα χείλια και γενικά όλοι οι ιστοί του προσώπου. Στη θεραπεία-επανόρθωση αυτών των ιστών χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές.

ΒΟΤΟΧ

To botox είναι μια αραιωμένη μορφή της πρωτεΐνης botulinum.

Είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση των δυναμικών ρυτίδων που προέρχονται από επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου, καθώς και στη διόρθωση τυχόν ασυμμετρίας και του περιγράμματος προσώπου. Είναι μια ακίνδυνη θεραπεία η οποία διαρκεί 15-20 λεπτά και απευθύνεται και στα δυο φύλα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας εγχέεται πρωτεΐνη με λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου και των ματιών ακινητοποιώντας τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες. Τα τελευταία χρόνια, το botox εφαρμόζεται με ορατά αποτελέσματα και στις ρυτίδες του λαιμού. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6 μήνες ανάλογα με την έκφραση του κάθε προσώπου. Το botox χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς λόγους στην υπεριδρωσία μασχαλών, παλαμών και πελμάτων. Η εφαρμογή της πρωτεΐνης botulinum (botox) είναι η συχνότερα εφαρμοζόμενη ιατρική αισθητική πρακτική παγκοσμίως.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ

Είναι μια εξαιρετική ενέσιμη θεραπεία για την αποκατάσταση των ρυτίδων. Το υαλουρονικό είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς το οποίο έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο δέρμα με αποτέλεσμα να του προσδίδει σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα.

Το ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος είναι φυσικό και ασφαλές, απορροφάται αργά από τον οργανισμό, ενώ τα αποτελέσματά του διαρκούν περίπου έναν χρόνο με δυνατότητα επανάληψης μετά το διάστημα αυτό. Διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες, ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα είδη των ρυτίδων. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και τα αποτελέσματά του είναι άμεσα ορατά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

  • ρυτίδες χειλιών
  • ρυτίδες στόματος
  • ρυτίδες παρειών
  • χείλη για αύξηση του όγκου (σαρκώδη χείλη)
  • ζυγωματικά
  • μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου (συνήθως μετά από botox)
  • ουλές ακμής

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος στην οποία εγχέουμε στο χόριο του δέρματος βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, ένζυμα, μέταλλα, αυξητικούς παράγοντες, ρετινοϊκό οξύ καθώς και υαλουρονικό οξύ με αποτέλεσμα την έντονη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, την εξομάλυνση των ρυτίδων του δέρματος, τη σύσφιξη χαλαρωμένου δέρματος, τη βαθιά ενυδάτωση του και την επούλωση ουλών.

Πρόκειται για έναν ενέσιμο τρόπο διοχέτευσης υλικών στο μεσόδερμα με πολύ λεπτή βελόνα. Σε κάθε τσίμπημα ο ιατρός εναποθέτει πολύ μικρή ποσότητα του υλικού. Ο πόνος από τα πολλαπλά τσιμπήματα είναι ανεπαίσθητος. Αυτή η μεσοθεραπεία προσώπου ονομάζεται ετερόλογη.

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε και την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου. Με τον όρο «αυτόλογη» εννοούμε ότι χρησιμοποιούνται υλικά από τον ίδιο τον οργανισμό. Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται το πλάσμα του ιδίου του ασθενούς συμπεριλαμβανομένου των αιμοπεταλίων και των λεμφοκυττάρων με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι εκκρίνονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια και διεγείρουν τη διαδικασία αναγέννησης του ιστού, με αποτέλεσμα να αναζωογονείται το δέρμα και να αναστρέφεται η φθορά του.

Στην πράξη, αυτό το οποίο γίνεται είναι μια απλή αιμοληψία. Το αίμα που συλλέγουμε μπαίνει σε φυγόκεντρο και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα και λευκά αιμοσφαίρια. Ένα μέρος του υλικού που δεν περιέχει ερυθρά αιμοσφαίρια το χρησιμοποιούμε σαν υλικό μεσοθεραπείας και το εγχέουμε στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστώνται 4 θεραπείες τον χρόνο.