Αισθητική Οδοντιατρική

Είναι το σύνολο των θεραπειών που εκτελούνται με σκοπό την επίτευξη ενός πραγματικά εντυπωσιακού χαμόγελου πέρα από τα όρια της κλασικής οδοντιατρικής.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Η λεύκανση των δοντιών πραγματοποιείται με δύο τρόπους:
1. Στο ιατρείο σε μια συνεδρία διάρκειας μίας ώρας με τη βοήθεια λευκαντικού που ενεργεί μόνο του ή με την βοήθεια laser. Αυτή η μέθοδος δίνει άμεσα αποτελέσματα, αλλά μικρότερης έντασης από τη λεύκανση με νάρθηκες (βλ. παρακάτω).
2. Στο σπίτι, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη χρήση ναρθήκων που συγκρατούν το λευκαντικό σε επαφή με τα δόντια, για μια περίοδο που διαρκεί 8 έως 10 νύχτες. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται σε απόλυτη εφαρμογή με τα δόντια του θεραπευόμενου.

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ ή ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Είναι όψεις ενός λεπτού «φλοιού» που τοποθετούνται πάνω στα εμπρόσθια δόντια με σκοπό να διορθωθούν διάφορα αισθητικά προβλήματα όπως: αντιαισθητικά κενά, κατάγματα δοντιών, δυσχρωμίες, στροφές και γενικά σχεδόν κάθε είδους αισθητικά προβλήματα, χαρίζοντας ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο, αν θέλουμε μάλιστα, πολύ λευκότερο από πριν. Για την τοποθέτηση των όψεων απαιτείται ένα σχετικά ελαφρύ «τρόχισμα» της μπροστινής επιφάνειας των δοντιών και ανάλογα με το υλικό κατασκευής, ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη, εάν η επένδυση είναι ρητίνη ή σε δύο επισκέψεις, εάν η επένδυση είναι πορσελάνη.

ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ – emax – zirconia-katana

Είναι «θήκες» που δεν έχουν μεταλλικό σκελετό όπως οι συμβατικές μεταλλοκεραμικές θήκες, αλλά αποτελούνται από μασίφ κεραμικό υλικό γεγονός που επιτρέπει να επιτύχουμε απόλυτη αισθητική απόδοση. Όταν χρειάζεται μεγάλη αντοχή, δηλαδή μεγάλες αποστάσεις μεταξύ στηριγμάτων κ.λπ., ενισχύεται η κατασκευή με σκελετό από κεραμικό ζιρκονίας.

ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Σε περιπτώσεις με αντιαισθητική εμφάνιση ούλων μπορούμε να επέμβουμε αφαιρώντας εντελώς ανώδυνα με ή χωρίς laser, μικρές ποσότητες ούλων επιτυγχάνοντας ένα αισθητικά καλύτερο και υγιές χαμόγελο.

ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗΣ (ΣΜΑΛΤΟΥ)

Ορισμένες φορές η ανώδυνη και ασφαλής αφαίρεση ενός μικρού μέρους της αδαμαντίνης μάς επιτρέπει να επιτύχουμε, μέσα σε λίγα λεπτά, μια πολύ πιο φυσική εμφάνιση, εξαλείφοντας μικρές στρεβλοφυίες.